previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Kattoturvatuotteiden asennukset luotettavasti

Valtapinnoite tarjoaa käytännöllisiä, toimivia ja luotettavia kattoturvatuotteita, jotka takaavat turvallisen liikkumisen katolla kuin katolla. Tarjoamme myös asennuspalvelun jokaiselle kattoturvatuotteelle kaikkiin seinämateriaaleihin. Oikein valittujen ja asennettujen kattoturvatuotteiden avulla katolla on mahdollista liikkua turvallisesti vuodenajasta riippumatta. Kattoturvatuotteidemme asennuksen ja tarkastuksen hoitaa aina ammattitaitoinen, luotettava ja sertifioitu asentaja. Valtapinnoitteen kattoturvatuotteisiin kuuluvat muun muassa talotikkaat, kattosillat, turvakiskot ja lumiesteet.

Huolellinen kattoturvasuunnitelma

Kattoturvasuunnitelmaa tehdessämme otamme huomioon kohteen tekniset ja toiminnalliset vaatimukset. Kaikki kattoturvatuotteemme valmistetaan kestävistä ja lujista materiaaleista. Valtapinnoitteella on tikkaille käytännöllisiä ratkaisuja ja lumiesteitä kaikille eri kattotyypeille ja kaltevuuksille. Takaamme parhaan mahdollisen laadun ja turvallisuuden asiakkaan valitsemiin kattoturvatuotteisiin.

Lumiesteet, talotikkaat ja kattosillat lisäävät turvallisuutta

Lumiesteet estävät sekä lumen että jään putoamisen katolta esimerkiksi alla olevien ihmisten tai rakennusten rakenteiden päälle. Tikkaat ovat tärkeä hätäpoistumistie. Niitä täytyy olla taloissa, joiden ikkunan tai parvekkeen korkeus ylittää kolme metriä. Tikkaat takaavat turvallisen poistumisen esimerkiksi tulipalon tai muun tapaturman sattuessa. Kattosillat mahdollistavat turvallisen liikkumisen katolla esimerkiksi kattoremonttia ja lumenpudotuksia tehdessä.

Tarkista kattoturvatuotteet säännöllisesti

Katolla käynnin yhteydessä on hyvä tarkistaa kattoturvatuotteiden yleiskunto, etteivät ne ole epäkunnossa tai rikki. Tikkaiden, kattosiltojen ja lumiesteiden kiinnitykset tulisi tarkistaa säännöllisin väliajoin. Myös muut mahdolliset kattoturvatuotteet on hyvä käydä läpi saman tarkastuksen yhteydessä.

Kattoturvatuotteidemme tarkoitus on taata sinun ja muiden turvallisuus sekä suojella sinua, kattoasi ja muita ihmisiä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää kattoturvatuotteistamme ja niiden asennuksista!


Ammattimainen kattohuolto pidentää katon käyttöikää

Talon kattohuolto varmistaa kiinteistön vesikaton kunnon ja toimivuuden, käytetystä katemateriaalista riippumatta. Yleinen suositus on, että vesikatteen kunto tarkistetaan mieluiten kaksi kertaa vuodessa. Mikäli katteelle on suoritettava puhdistus tai huoltotöitä tätä useammin, voi katteessa olla muu piilevä vika.

Valtapinnoitteen suorittama kattohuolto varmistaa, ettei katolla tai kattorakenteissa pääse tapahtumaan odottamattomia muutoksia, jotka voisivat aiheuttaa katon tai kattorakenteiden äkillistä rapautumista. Kiinteistön erityistarpeiden mukaan suunniteltu kattohuolto pidentää nykyisen vesikatteesi käyttövuosia ja vähentää tarvetta suurille remonteille.

Tilaa kattohuolto hyvissä ajoin

Talon vesikatteen kuntoon ja huoltoon on hyvä alkaa panostamaan katon yleiskunnon ollessa vielä hyvä. Kun säännölliset tarkastukset ja huoltotoimet aloitetaan riittävän aikaisin, saadaan katon käyttöikää pidennettyä eniten. Mikäli kiinteistösi vesikatolle ei ole tehty tarkastusta muutamaan vuoteen – tai ei ollenkaan – ota yhteyttä meihin ja pyydä kattoasiantuntijamme paikalle.

Kuntokartoitus huollon pohjana

 • Kattohuollossa ensimmäinen toimenpide on katon kuntokartoitus
 • Onnistunut kattokorjaus perustuu tutkittuun tietoon katon kunnosta ja alustava suunnittelu käynnistyy kuntokartoituksella. Sen perusteella voidaan laskea eri elinkaarikustannukset, esim. riittääkö katon kunnostamiseen pinnoitus vai onko materiaali vaihdettava.
 • Kuntokartoitus toimii suunnittelun pohjana, kun kartoitetaan kattoremontin yhteydessä mahdollisesti toteutettavia parannuksia, lasketaan kustannusarviota ja aikataulutetaan hanketta. Sen avulla selviää, onko remontti toteutettava heti vai voidaanko se sisällyttää PTS:an.
 • Kuntokartoituksen jälkeen isännöitsijä voi esittää taloyhtiön hallitukselle eri vaihtoehdot, ja sisällyttää korjaus ja huoltotarpeet PTS:an.
 • Kuntokartoituksessa kattomateriaalin ja -rakenteiden kunto tarkistetaan niitä rikkomatta. Samalla varmistetaan lakisääteisten kattoturvatuotteiden sekä sadevesijärjestelmän riittävyys, kunto ja kiinnitykset sekä läpivientien tiiviys tutkitaan. Toimiiko tuuletus ja onko yläpohjassa vaadittavat palokatkot? Löytyykö vesivuotoja tai riskikohtia? Samalla voidaan arvioida, onko talon energiatehokkuutta mahdollista parantaa yläpohjan lisälämmöneristyksen avulla.
 • Katon kuntokartoitus toimii kun siihen liitetään kattohuoltosuunnitelma, jossa määritellään vuosihuollon tarve.

Kattohuoltosopimukset

 • Katon kunto tarkastetaan joka vuosi. Vuosihuollossa arvioimme kattomateriaalien ja läpivientien toimivuuden, kunnon ja pitävyyden. Mikäli on mahdollista, tarkastetaan katon alusrakenteet myös pintapuolisesti.
 • Kattoturvallisuuden osalta tarkistetaan turvavarusteiden kunto ja riittävyys, kuten lumiesteet, seinä- ja kattotikkaat ja kulkusillat. Myös sadevesijärjestelmien kunto ja riittävyys tarkistetaan.
 • Isännöitsijälle annetaan tarkastuksesta kirjallinen raportti, jossa on koonti havaituista puutteista, korjaussuositukset ja -kehotukset sekä kustannusarvio korjaustoimenpiteistä.

Kattojen kuntotarkastukset

 • Saumojen, läpivientien, kaivojen ja muiden vesikattoon liittyvien osien tarkastus

Kattojen kausihuollot

 • Vesikaton puhdistus irtoroskista
 • Läpivientien ja räystäiden silmämääräinen tarkastus
 • Rännien puhdistus ja silmämääräinen tarkastus
 • Kattoturvatuotteiden tarkastus ja pienehköt korjaustyöt
 • Lumenpudotukset

Kuka huoltaa kattosi? Pyydä tarjous meiltä!

 • Kattoturvatuotteiden (lumiesteet, kulkusillat, lapetikkaat, turvakiskot) kartoitus, huolto, myynti ja asennus
 • Kattosaneeraukset ja kattomuutostyöt
 • Kattopeltien vaihtotyöt/uusimiset
 • Julkisivupesut, grafiittien poisto ja korkeapainepesut
 • Tiilikattojen asennukset

Laajemmista korjaustöistä ilmoitetaan tilaajalle ja arvioidaan korjaustyön kustannukset.

Ota yhteyttä ja kysy lisää kattohuoltopalveluistamme!

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Tutustu muihin palveluihimme

KATTO-
REMONTIT
 
 

VESIKATTOJEN
MAALAUKSET JA
PINNOITUKSET
 

PIHAKANSIEN JA
SOKKELEIDEN
VESIERISTYSTYÖT
 

KATTOTURVA-
TUOTTEIDEN
ASENNUKSET JA
KATTOHUOLLOT